Default size 2017 05 23 14.54.00

Välkommen på speed-dating med ”spetspatient-perspektiv”

E-hälsa handlar om att använda digitala verktyg och utbyta information digitalt för att uppnå och bibehålla hälsa. Det är då helt avgörande att man vet vad som är viktigt för de som är sjuka, alltså patienterna. Tyvärr finns det alltför många välmenande aktörer med välfinansierade projekt som idag inte tar reda på om deras antaganden är riktiga innan de sätter igång.

 

Hur ska man då som verksamhetsutvecklare, e-hälsostrateg, apputvecklare eller medtechbolag kunna veta vad patienterna tycker?

 

Kom till vårt speed-dating-möte och fråga de som vet!

 

Lösningen är att prata och se vilka behoven är och nu har du den möjligheten! Vi vill genom speed-dating mellan de som utvecklar och patienter och närstående skapa en mötesplats där dessa viktiga frågor kan synliggöras. Här får du möjlighet att fråga olika patienter och närstående om e-hälsa: Du kanske har en e-hälsolösning som du vill ha återkoppling på? Eller du kanske behöver en grupp patienter som kan testa din lösning? Du kanske är nyfiken på att träffa en spetspatient?

 

På mötet finns patienter och närstående som aktivt bestämt sig för att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet. De har haft mycket kontakt med hälso- och sjukvården, varit aktiva i sina behandlingar och dessutom valt att vara med och förbättra för andra! Några av dem kallar sig spetspatienter – patienter som vet, kan och vill vara med och förbättra!

 

Program 26 april kl 8:00

Lokal G4, Svenska Mässan

 

Inledningstalare (på engelska):

 

Robin Farmanfarmaian, entreprenör, professionell talare och patient. Författare till boken ”Patient as CEO”

 

Tessa Richards, läkare, cancerpatient och redaktör på British Medical Journal (BMJ). Leder BMJs satsning på ökat partnerskap med patienter.

 

Därefter speed-dating på svenska och engelska med patienter och närstående.

 

Spår: Patient- Nordic Health Convention

 

Moderatorer: Henrik Ahlén, Sara Riggare

 

 

Presskontakt och ackreditering: Sofia.gallagher@svenskamassan.seTel +46 31 708 80 84